İnternet Caddesinde E-Ticaret Açmak ve Yatırım

İnternet Caddesinde e-Ticaret açmak ve yatırım almak, bu bir çok kişiye hayal gibi gelebilir, ancak gerçek şu ki bu sektörün öyle güzellikleri var ki; bunları tatmak içi sektörde olmak gerek.

Yıllardır bir cadde köşesinde elindekiüç beş eşyayı satmak için çaba harcayan bir firma, internet sektörüne girdiğinde kargo ya ürün yetiştiremiyor. Ne kadar tezat bir durum değil mi? Diğerine daha çok emek verdiğinizi düşünüyorsunuz. Lakin emek vermeden kurduğunuzu düşündüğünüz diğer yere de biz emek veriyoruz. Yani aslında herşey bir emeğin karşılığında oluyor.

İnternet sektöründe neler satılmalı hangi e-ticaret daha iyi?
İnternet sektöründe hemen herşey satılabilir, yüzük,kolye, iğne, iplik, giyim, kuşam, takı, dantel, oya yani aklınıza ne gelirse bu sektörde satılabilir durumda. Kimin ne almak istediğini bimeniz oldukça zor. Öyle ki; uluslararası bir pazardasınız. Amerika’dan da sipariş alabilirsiniz. Fransadan da Dünya’nın farklı bir ülkesinden de. Peki bu pazarın riskleri nelerdir?

İnternet sektöründe pazar riski ve kar marjı kullanımı.
İnternet’de kazanç elde ettiğiniz zaman bu kazancı kullanacağınız yerlere dikkat etmelisiniz, ayrıca ortaklıklara da internet bazı şeylerin görünmesi ve bazı şeylerinde görünmemesini sağlayan bir ortamdır. Er geç bu konular ortaya çıkıyor. Yapacağınız ortaklıklar alacağnız yatırımlar çok önemli. İki ortak bir olursa 3. ortak Allah olur derler. Dolayısıyla yapacağınız harcamalara da aldığınız kararlara da dikkat etmelisiniz.

Risk faktörlerinden biri de saldırılar, bir çok kişi internet sitesi açıyor ancak ne yazıkki ellerinde olmayan nedenlerle siteleri yeniden kapatıyorlar. Çünkü doğru savunma ve güvenliği sağlamakta zorlanıyorlar. Bu da sitenin kazançlarının düşmesi anlamına geliyor. Sizleri Geliyoo, Google, Yahoo ve Bing gibi arama motorları karşısında çok ciddi zorluklar bekliyor. Bunların en başında tabiki Google geliyor ancak bu bile sizi tatmin etmeyecektir bir süre sonra.

Görünebilir olmak için harcadığınız çaba ve para size geridönüş sağlamadığı sürece, para kaybınız başlar. Reklam’ın iyisi kötüsü yoktur diye bir laf var. Ancak bana göre reklamın iyisi yoktur. Hep kötü olan reklam akılda kalır bu nedenle kötü etkili reklam yapmalısınız. Mesela spekülasyon oluşturmalısınız. İki firma arasında danışıklı dövüş.

Başka firmaların alay etmesine müsade etmeden, başka basın organlarının yazdıklarınızı çizdiklerinizi değiştirmeden yayınlamasını sağlamalısınız. Danışıklı dövüş olduğunu kendiniz bile unutmalısınız bekli. Nedeni ise Samsung ve Apple’a bakın. Google’a ve bazı diğer sitelere.

Prensip olarak size ters gelen dünyanın kabul ettiği reklam stratejisi anlayışıdır. Belkide bunun prensiple bir ilgisi yoktur, korkuyoruzdur, korkutulmuşuzdur, kim biliyor ki bunu, kendimize sınırlar çizerek aldığımız kararlar belkide bizi geriye götüren en temel şeydir. Bakalım görelim ne olucak.

E-Ticaret Sektöründe ve İnternet Caddesinde Başarılar..

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın

Yorum yapmak için giriş yapmış olmanız gerekir.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.